Subject Two (2006)



Yönetmen: Philip Chidel
Senaryo : Philip Chidel
Oyuncular : Philip Chidel, Christian Oliver, Dean Stapleton ve iki kişi daha.

Kullanıcı Yorumları:
Yukarıda oyuncu adlarına ve sayısına dikkat ettin mi? Olay şudur:
Bir gün Philip arkadaşına "tavşan kardeş gel bir film çekelim" der. Tavşan bu ya, hiç altta kalır mı? Yapıştırır lafı : "hadi çekelim pihilip gardaş". Sonra ikisi beraber ayı kardeşe giderler ve "biz film çekiyoruz, sen de gelsene" derler. Sonra film olur o.

Şimdi sen gel figüranları migüranları toplam 5 (yazıyla beş)kişi ile film çek. Filmin tamamı bir orman evinde geçsin. Ne aksiyon, ne korku, ne romantizm olsun filmde. Hatta konusu bile gayet sığ olsun. Ama film hiç sıkıcı olmasın ve iki üç kere de izlenebilsin. İşte adam bunu yapmış. Önünde saygıynan eğilmek lazım gelir.

Spoiler spoilmez, bir tıp veya öyle bir şey öğrencisi internetten biriyle tanışır. Sonra yanına gider o adam da acayip bi deney yapar oğlanın üstünde çocuk ölümsüz olur. He bi de yolda bi daşnan tanışır eleman 2-3 dagga konuşurlar. Profesör vardı. Deney yapan adamın vurduğu adam vardı bir de. Etti beş. Ama orman çok hoş böyle bi atmosferi de var.

Yazan yöneten adam, film boyunca karın altında yatar sadece kafası dışarıda. Surat morarmış tabi ölünce. Filmin sonunda hortlar ve deney yapan adamı boğar film biter. Aslında hortlamaz, zaten ölmemiş o yüzden kalkar. İlk denek aslında buymuş hatta öbür herifin kendini tanıtırken kullandığı isim aslında bu herifinmiş. Boğulan adamı da ölümsüz yapar. Filmde üç ölümsüz iki de normal insan kaldı. Başrol oğlanı kızı aramaya gitti sanırım.

Spoiler diye başlayan yerden itibaren yazdığım kısım filmin orijinal senaryosudur. Bir nokta bile değiştirmedim.

3 Comments:

Cevval Portakal: said...

Ben böyle adamları takdir ediyorum hocam. Öyle bir takım kaypaklar gibi 3 kişi bir senaryoya girişip bir diğerine filmi çektirmiyorlar.
Adam yazmış, yönetmiş, oynamış.

Bir yandan da bu tip adamlara kıl oluyorum şu nedenle: Biz tek başımıza oturup adam gibi bir kısa film bile çekemeyeceğimizi düşünürken adamlar az kişi ve tek mekanla bir sinema filmi yapılabileceğini kanıtlıyorlar. Kendini kötü hissettiriyorlar insana.

Fatih Dayan said...

hacı ben sıvadım kolu. senaryo hazır, replikler hazır, oyuncular hazır tek sorun kamera ve yönetmen şimdilik.

Fatih Dayan said...

ben oynatadurayım elemanları yönetmen yakaladığı yerden çeksin artık.

Yorum Gönder