Slumdog Millionaire (2008)

Yönetmen: Danny Böyle, Loveleen Tandan (Hindistan ayağı)

Senaryo: Simon Beaufoy (Senaryo), Vikas Swarup (Bu herifin romanından esinlenilmiş, ki kendisi zamanında Türkiye'de de görev yapmış bi bürokrat. İşin rengi değişiyor.)

Oyuncular: Beceriksiz bi grup insan bi de Freida Pinto (Güzelmiş)






Kullanıcı Yorumları:

Normal şartlarda yazmaya kalkışmayacağım bi film olmasına rağmen malumunuz Oscar hadisesi dolayısıyla bir iki cümle yazasım geldi. Öncelikle film akademinin Kenan Işık ve türevi insanlardan oluştuğunu ispatlıyor. Film klişelerden ibaret olduğundan üzerinde konuşmanın lüzumu yok direkt spoiler köşesine geçiyorum. Ha bi de oyunculuk berbat.
















Spoiler Köşesi

Athos, Porthos, Aramis ulan işte. Çocukluğumuzdan beri biliriz. En son soruda Aramis soruluyor ki bunu filmin başında tahmin edebiliyoruz gerizekalı değilsek. Yarışmanın Hindistan versiyonunun bu kadar kolay oluşu da Hint halkını küçümsemekten başka bi şey değildir. Bi de Türkiye'de bile Kim 500 Milyar İster'in bi yarışmacı tarafından kazanılması durumunda bütün ülke sokaklara dökülmez heralde. Film bunu eleştirmek şöyle dursun bizi bu şekilde coşturmaya çalışıyor. Bi siktir git ya.

Bi kaç spoiler daha serpiştireyim, Salim en sonda ölse de film malesef mutlu sonla bitiyor. Cımal zengin olup hatunu götürüyor. Filmin vermek istediği mesajlar ise; kaderin bi gerçek olduğunu kabul edin, eğer varoşlarda sürünüyorsanız Kim 500 Milyar İster gibi büyük medya kuruluşlarının yarışmaları size yardımcı olacaktır, yoksa gözünüzü çıkarırlar mazallah gibi mesajlar. Ha bi de uyarı var, yarışmaya gidince de öyle her soruyu bilmeyin zira Kenan Işık çıkışta size işkence edebilir.

Amitaaaaabh!

3 Comments:

pudra said...

diyaloglar çok klişeydi.klişe amerikan diyalogu dendiğinde en basitinden akla ne geliyorsa o vardı
bazı yerlerde bence daha fazla ayrıntı olmalıydı soruları bilmesine yönelik özellikle ya da ben fazla mrs brown oldum
iyiydi ama

Unknown said...

bu yıl iyi film olmadığından dolayı sansı vardı bu filmin o yüzden oscar lar ona gitti

vord lordemort said...

athos, porthos, aramis.. bi de dartanyan vardı üç silahşörlerin dördüncüsü...hah

Yorum Gönder