Lo chiamavano Trinità (1970)



Müdür : Enzo Barboni
Yazan : Enzo Barboni ile Gene Luotto (Gene'ye ne gerek var, senaryo o kadar karmaşık değil, aynı konusuz porno senaryosu gibi. İki adamın bir şekilde tanışıp başka adamları dövmesi gereği üzerine hikaye yazılıyor.)
Dövenler : Bud Spencer ile Terence Hill (yanındaki sarışın herif olarak tanınır, ama aslında o daha ünlüdür Bud' dan batıda).
Dayak Yiyenler : Geriye kalan herkes.

Kullanıcı Yorumları:
Bu film de genellemeye uyuyor. Fakat bu sefer tanışmalarına gerek yok, kardeş bunlar. Ne dediği belli olmayan bir meksikalıyı tiriniti(terens) iki tane kelle avcısından kurtarıyor, buradan ne menem tehlikeli bir canlı olduğuna dair örnekleme geliyor filan. Sonra bambino (bud) şerif olmuş, köyün daşşaklı adamlarına artizlig yaparken trinity geliyor bunun onları vurmasını alaylı bir şekilde izliyor. Aynı anda üç kişiyi vuruyor bambino işte, "vay be adam ne cengavermiş, yeryüzünde ondan daha yiğit bir er bulunmazmış" dedirtiyor.

Çok güzel film lan işte izleyin. Kalite şakalar dönüyor ortada, oyunculuk filan on numara. Film müzikleri de on numara. Filmden komik bi kare çekmeyi denedim printskriinle ama beceremedim, uğraşmak istemedim hem. Mantıklı, ciddi bir film değil, saçma; öyle adam da dövülmez tabanca da kullanılmaz. Ama güzel film atmosferi var acayip.

Bir de bazı Cüneyt Arkın filmlerine espiri, komiklik şakalar filan eklenmiş ya buradan etkilenmiştir kesin deyyus. Cüneyt bir süreden sonra kendini Terence sanmaya başlamıştı hatırlarsanız. Hatta Türkiye televizyonlarındaki her şeyin yabancı kanallardaki başka bir şeylerin takliti olduğuna kesin kanaat getirdim. Bok herifler terens ve bad filmlerinin ismini "intik am peşinde" düzeyinde adlandırmaya gidip skik bir dublajla filmin ağzını kırıyorlar. Kendileri adi taklitler yapmakla kalmayıp kaliteli filmlerin de içine bloklar şeklinde bok bırakıyorlar.

TORRENT
ALTYAZI

6 Comments:

Cevval Portakal: said...

Bu filmi hatırlaman çok iyi olmuş hocam, Bud ve Terence ikilisinin filmleri çocukluğumu şekillendirdi benim. Bud Spencer'ın 12 yumurtayla omlet yapışı, dikine vurduğu adamı kuma gömüşü, Terence'in muzip halleri gelişimimde izler bıraktı. Hoş, o vakitler öğlen filmi yayınlanan iri adamla cılız adamdılar ama komiktiler cidden. Hatta az çok hatırlıyorum bu filmlerin düblajları da çok eğlenceliydi, belki orjinali pek andırmıyordu ama filmi seslendirenler de muzip insanlardı bence.

Bu arada Fatih'im ben bir eşşeklik edip seni span mevzuları konusunda bilgilendirmeyi unutmuşum. Şu şekilde oluyor ki: Devamını oku linkinin geleceği yere genelde "kullanıcı yorumları"ndan hemen önce <-span class="fullpost"> yazıyoruz, yazının sonuna da <-/span> yazıyoruz(Baştaki tireleri (-) yazmıyoruz ama, yamuk yaptı yorum hedesi).
Yazı içindeki tüm şekillendirmeleri yaptıktan sonra html hali üzerinden yaparsan muhtemel karışıklıkların önünce geçecektir.

Fatih Dayan said...

Estaafurulla ne dimek. Tamam ben de zaten genelde html düzenleme zimbabvesini kullanıyorum. Kodları soracaktım ekstra bişey koyulacak mı diye utandım sonra.

Bu filmin dublajını görmedim ama "I'm for the hippopotamus" filmine bi dublaj yapmışla, terensi galiba Gaddar Kerim seslendirmiş, Bud'ı a bir ayıya bağlamışlar. Kafalarına göre müzik eklemişler, yorum yapmışlar, filmi tecavüz etmişler. Her türlü açıdan güzel bir film bu, tecavüz edilse bile.

J.R. said...

bomba gibi bi giriş olmuş, unutmuştuk bad ve terınsı. hoşgeldin hocam

Fatih Dayan said...

teşekkür ederim, ben bud'ın kellesinin üzerinde basılı olduğu tişörtle dolaşıyorum sokakta. Onları hatırlatmak da boynumun borcudur.

ZehirliÖrümcek said...

Bunların bir de gemide geçen bir serüvenleri var. Yanlışlıkla ajan oluyorlar. Onu da bir ara alalım(mı?)

Bu olik benim midemi bulandırmıyo, yanlış mı kullanıyom ben bunu? Kıllanma kılavuzunda "kargayı takip edin" felan yazıyo!

Fatih Dayan said...

gemili olan "who finds friend, finds treasure", kazara ajan oldukları "go for it", kazara polis oldukları: "crime busters". Bütün filmleri birbirine benziyor. Hepsini hiç sıkılmadan tek kerede izleyebilirsin. İlk üç filmleri var onlar komedi değil de daha çok western zorlaması olmuş, pek iyi değiller: "boot hill", "ace high" ve "gad forgivs ay dont". Bir de korsannı filimneri va bunnaan o iyi değil. Geriye kalan 14 film süper. Yok 13 film, "miami cops" da dandik. Beraber çektikleri son film 94 yapımı "troublemakers" var, idare eder.

Yorum Gönder